Hjullastarutbildning – Godshantering

Vill du lära dig att köra en hjullastare?

”Godshantering” är en vanlig hjullastarutbildning som ger dig kompetens att köra hjullastare/lastmaskin med alla typer av redskap såsom skopa, gafflar plogblad, kranarm och sopvals.

 •  1 - 3 dagar
 • En av våra mest populära utbildningar
 • Gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden


Kontakta oss för fri offert

info@maskinutbildning.nu

073-330 50 00

General Details

Utbildningen

Under hjullastarutbildningen får du bland annat lära dig grunderna för hjullastare inom områden som arbetsmiljö, förarbehörighet, säkerhet, konstruktion, godshantering, redskap, daglig tillsyn och manövrering.

Efter slutförd kurs kan man lite förenklat säga att du har kunskap att arbeta med hjullastaren ”ovan marknivå” (allt utom anläggning). Beroende på din tidigare erfarenhet kan vi sedan erbjuda antingen ett kompetensprov eller en vidareutbildning.

Hjullastare Utbildning

Målgrupp

Utbildningen kräver viss erfarenhet av hjullastare och anpassas utifrån deltagarnas kunskapsnivå.

Populär utbildning som leder till jobb

Hjullastare är en populär och vanligt förekommande maskin och våra hjullastarutbildningar tillhör de populäraste och mest efterfrågade i hela vårt kursutbud.

Det visar sig också att maskinförare är eftertraktade på arbetsmarknaden. Så här skrev Arbetsförmedlingen i februari 2019:

“Arbetsförmedlingen bedömer att anläggningsmaskinförare har mycket goda möjligheter till arbete det närmaste året. På fem års sikt bedöms möjligheterna till arbete fortsatt vara mycket goda.”

Gruppstorlek

Vi får ibland frågan om hur många deltagare vi kan utbilda samtidigt. Det ”taket” är svårt att sätta. Vid sådana tillfällen hyr vi in en eller flera instruktörer som vi har nära samarbete med, och kör fler kurser parallellt. Det blir riktigt roligt både för våra elever och för instruktörerna när ett tiotal maskiner är igång samtidigt under den praktiska delen.

Vi har till exempel utbildat ca 80 personer hos ett stort fraktföretag. Då delade vi i samråd med kunden upp kursen på flera tillfällen där vi var flera instruktörer som körde stora delar av kursen parallellt vid varje tillfälle. Det var en rejäl utmaning för oss som instruktörer, men samtidigt fantastiskt givande med alla erfarenhetsutbyten som vi och deltagarna / Anders på Maskinutbildning.nu.

Vi har även nära samarbete med vissa maskin- och redskapstillverkare som ibland följer med oss ut på kurser om våra kunder efterfrågar viss spetskompetens.

Vi gör ALLT vi kan för våra kunder!

Intresseanmälan för kurs i hjullastare

   

  Kompetensprov

  Har du tidigare erfarenhet av arbete med hjullastare, lastmaskin eller traktor kan detta vara din väg till yrkesbevis.

  Vad tycker kursdeltagare?
  Anneli Edholm, Unite Logistics Sweden AB

  Maskinutbildning.nu har förmågan att på ett humoristiskt och kraftfullt sätt informera och utbilda. De utmanar och uppmanar till diskussion vilket gör att det blir en spännande dialog

  Anneli Edholm - Verksamhetschef Unite Logistics Sweden AB
  Anneli Edholm, Unite Logistics Sweden AB

  Unite Logistics har anlitat Maskinutbildning.nu för att kunna erbjuda sina åkerier en bra utbildning till deras förare.

  Anneli Edholm - verksamhetschef Unite Logistics Sweden AB
  Micael Jakobsson, vice vd och affärsområdeschef på Heda Skandinavien AB

  Anders engagerar alla med sitt positiva och utmanande ledarskap i sina utbildningar, så man glömmer av att ha fika och matpaus. Det har vi på Heda aldrig upplevt tidigare. Jag vill påstå att han är den bästa utbildaren jag träffat någonsin, förlåt Bodil från klass 3 nu är du bara tvåa

  Micael Jakobsson - vice vd och affärsområdeschef Heda Skandinavien AB
  Intresseanmälan