Truckkort & truckutbildning – För alla trucktyper

Lär dig köra truck

Att ta ett truckkort är ofta en väldigt bra investering då det kan vara en snabb väg till jobb, både i Sverige och utomlands. Dessutom kräver Arbetsmiljöverket att de som kör truck har rätt kompetens och utbildning – något som arbetsgivaren är ansvarig för.

General Details

Truckutbildning – Alla trucktyper

Vår truckutbildning grundar sig i Truckläroplan 10 (TLP10) vilket är en läroplan som detaljerat beskriver vilket innehåll dessa utbildningar bör ha. När truckkurser beställs av fackföreningar och branschorganisationer ställs krav på att dessa uteslutande ska var utformade efter TLP10.

ID06-auktoriserad utbildning

Vi har ID06-auktorisation och utbildningen “Säkra Lyft” ingår bland de utbildningar vi kan registrera på ID06 Kompetensdatabas.

Truck och truckkort, truckutbildning för alla trucktyper - Terräng, Väg & Sjö

Målgrupp

Vi genomför uteslutande företagsförlagda truckkurser. Denna kurs vänder sig alltså inte till privatpersoner.

Då det enligt Arbetsmiljöverket författningssamling (AFS 2006:5) krävs att de som arbetar med truck ska ha ”dokumenterad kunskap” måste alltså godkänd utbildning genomföras för att man ska få köra dessa fordon.

Det är arbetsgivarens ansvar att se till att förarna har korrekt kompetens och utbildning för de trucktyper som används. I annat fall kan de beläggas med vite.

Utöver de som kör trucken vänder sig utbildningen till de som leder eller övervakar arbete med truck då även dessa har krav från AFS på korrekt utbildning och kompetens.

För att genomföra vår truckutbildning krävs att du är 18 år och har viss erfarenhet av att köra truck eller liknande maskin.

Intyg

De deltagare som fått godkänt resultat i vår kurs erhåller truckkort/truckkörkort. Intyget på utförd utbildning bevisar att en grundläggande kunskap finns mot de trucktyper som använts under kursen. Typerna nämns även på utbildningsintyget.

Intresseanmälan för truckkurs

Please prove you are human by selecting the Heart.

Utbildningsintyg
Efter godkänd utbildning erhåller du ett så kallat truckkort / truckkörkort.
Utbildningsintyget är ett bevis för grundutbildning för de trucktyper som använts i utbildningen, dessa är angivna på utbildningsintyget.
Det är arbetsgivarens ansvar att se till att föraren har tillräckliga kunskaper och rätt utbildning för de olika trucktyperna.
Vad krävs för att få gå en truckförarutbildning?
Du ska ha kompetens som motsvarar de kunskaper och färdigheter som enligt körkortslagen krävs för att få körkort.

Våra grundkrav för att du ska bli antagen på våra utbildningar är:
• 18 år.
• Gott omdöme.
• Viss körvana från truck eller annan maskin.

Vad tycker kursdeltagare?
Mikael Edlund, platschef D.A. Mattsson AB

Anders är en väldigt positiv person som på ett pedagogiskt och lättsamt sätt förklarar ibland krångliga regler och paragrafer när det gäller framförande av maskiner av olika slag

Mikael Edlund - platschef D.A. Mattsson AB

Maskinutbildning.nu har utbildat vår personal vid ett flertal olika tillfällen. En sak som är bra med Maskinutbildnings utbildningar är att de anpassar innehållet så att det passar deltagarna och är på helt rätt nivå.

Anna Lindberg - Kyrkogårdsmästare
Annika Weinrich, Näs gård

Maskinutbildning.nu har väldigt bra koll och deras kurser innehåller många olika moment som andra kursupplägg saknar, det är mycket fokus på regler och lagar vilket är en stor fördel. Dessutom lär vi oss hur man tar hand om maskinerna på rätt sätt. Jag kan varmt rekommendera Maskinutbildnings olika utbildningar, att de sedan kan ge riktigt bra support om det är något man undrar över är såklart väldigt bra.

Annika Weinrich Näs gård
Intresseanmälan

Please prove you are human by selecting the Plane.