Nu har du hittat vår mest populära och efterfrågade kurs. Detta är alltså kursen för dig som ska arbeta med grävmaskin, traktorgrävare eller grävlastare.

General Details
Grävmaskinen är en fantastisk maskin som man kan uträtta en mängd olika arbetsuppgifter med. En duktig och erfaren grävmaskinist har en kompetens som många företag verkligen efterfrågar. Enligt Arbetsförmedlingen är framtidsutsikterna goda för grävmaskinister.

Under vår grävmaskinkurs får du lära dig det mesta inom bl. a. arbetsmiljö, förarbehörighet, säkerhet, riskbedömning, daglig tillsyn, manövrering, konstruktion, utsättning, anläggning, laser, materialkännedom, men också ritningsläsning. Beroende på din tidigare erfarenhet kan vi erbjuda antingen ett kompetensprov eller en utbildning. Allt grävarbete i utbildningen sker på riktigt, inga simulatorer här inte!

Grävmaskinen är min favoritmaskin. Efter avslutad kurs berättar deltagarna ofta att kursen är svår, men samtidigt skitkul. Det är extra roligt när personer som är nya på området utbildar sig hos oss. Jag minns Jens som var utbildad kock och hade bestämt sig för att sadla om sin karriär. Han gick vår kurs och nu driver han Kockens Gräv & Schakt, han har även vid flera tillfällen jobbat åt mig som grävmaskinist i mitt andra företag, vilket är fantastiskt häftigt säger Anders som är en av våra kursledare.

Arbetsförmedlingen presenterade i februari 2016 en rapport där man skrev följande: Det utbildas för få anläggningsmaskinförare på gymnasieskolans bygg- och anläggningsprogram. Det finns andra utbildningsvägar för anläggningsmaskinförare, men antalet som utbildas är inte tillräckligt för att motsvara arbetsgivarnas behov.

Kompetensprov

Har du tidigare erfarenhet av arbete med grävmaskin, grävlastare eller traktorgrävare är detta din väg till yrkesbevis.

Vad tycker kursdeltagare?
Mikael Edlund, platschef D.A. Mattsson AB

Maskinutbildning tar sitt jobb på fullaste allvar och lägger ner mycket energi på utbildningen. Det spelar ingen roll om det är en eller flera vid tillfället. Jag och mina maskinförare är mycket nöjda med resultatet

Mikael Edlund - platschef D.A. Mattsson AB
Anneli Edholm, Unite Logistics Sweden AB

Unite Logistics har anlitat Maskinutbildning.nu för att kunna erbjuda sina åkerier en bra utbildning till deras förare.

Anneli Edholm - verksamhetschef Unite Logistics Sweden AB

Maskinutbildning.nu har utbildat vår personal vid ett flertal olika tillfällen. En sak som är bra med Maskinutbildnings utbildningar är att de anpassar innehållet så att det passar deltagarna och är på helt rätt nivå.

Anna Lindberg - Kyrkogårdsmästare
Intresseanmälan