Nyheter

26 juni, 2017

Lätt att få jobb som utbildad anläggningsmaskinförare

Den svenska byggkonjunkturen har de senaste åren varit urstark, en trend som fortsätter i år och även 2018. Byggkranar kan siktas i nästan alla större städer, där nya bostäder och anläggningar hela tiden byggs och projekteras. Detsamma gäller för vägar och övrig infrastruktur. Detta ger en fortsatt god efterfrågan på anläggningsmaskinförare. En utbildning från oss på Maskinutbildning.nu kan alltså vara ett riktigt bra avstamp till en spännande karriär.

I Arbetsförmedlingens rapport med titeln Var finns jobben? bedömning för 2017 analyseras den svenska arbetsmarknaden och dess trender.

Byggkonjunkturen har resulterat i att yrken inom bygg- och anläggning tillhört de med starkast jobbtillväxt. Arbetsförmedlingen konstaterar att det råder liten konkurrens om dessa jobb de närmaste åren. Utbildade grävmaskinister, hjullastarförare och kranförare är alltså fortsatt eftersökta på arbetsmarknaden.

På Yrkeskompassen på Arbetsförmedlingens hemsida står att läsa följande: ”Efterfrågan på anläggningsmaskinförare ökar i takt med det ökande byggandet. Tillgången på yrkesgruppen väntas inte bli tillräcklig för att möta efterfrågan det närmaste året. Arbetsgivarna upplever därmed brist på anläggningsmaskinförare som kan ta de lediga jobben”.

De som satsar på att utbilda sig inom dessa yrken spås med andra ord goda framtidsutsikter. Kontakta oss på Maskinutbildning.nu för mer information, vi berättar gärna om våra kurser och svarar på dina frågor.

 

Du kan även följa oss på Instagram där du hittar bilder och information om våra utbildningar.

Länk till Arbetsförmedlingens  rapporten: https://www.arbetsformedlingen.se/download/18.40fa4e7b159ff02933130b86/1486626381471/Var-finns-jobben-2017.pdf

 

Nyhet , ,
About Maskinutbildning.nu
Maskinutbildning.nu erbjuder marknadens bästa maskinutbildningar. Flexibelt och till rimliga priser. När vi inte utbildar kör vi själva grävmaskin. https://www.maskinutbildning.nu

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.