Länkar

På den här sidan har vi samlat ihop några nyttiga länkar med information som kan vara bra att känna till.

av

Arbetsmiljöverket

På Arbetsmiljöverkets hemsida finns arbetsmiljölagen samt de författningssamlingar som kan vara intressanta för maskinförare och dess arbetsledare. Kolla särskilt på AFS 2006:4, AFS 2006:5 och AFS 2006:6. Det finns givetvis fler författningssamlingar av intresse såsom ”Skyltar och signaler”, Skydd mot skada genom fall”, ”Användning av personlig skyddsutrustning” m fl. Arbetsmiljöverket har även en sida som heter avgiftsundvikaren.se som är en extremt bra hjälp för företagare som vill undgå sanktionsavgifter http://www.avgiftsundvikaren.se.
Kontakta gärna oss på mail eller telefon om du undrar något men inte orkar fördjupa dig i Arbetsmiljöverkets paragrafer, vi håller full koll åt dig!

Ledningskollen.se

Syftet med Ledningskollen är att minska antalet grävskador och förenkla samordning, planering och utförande av bygg- och anläggningsprojekt. Ledningskollen är en webbtjänst som underlättar kommunikation mellan ägare av nedgrävd infrastruktur i form av olika ledningar och de som vill veta var dessa finns.

Grävallvar.se

Bakgrund till projektet grävallvar är att det sker så många grävskador vid de omfattande markarbeten som pågår i landet, inte minst i samband med den pågående fiberutbyggnaden.  Grävallvars mål är att tillsammans med entreprenörer och maskinförare skapa en gemensam förståelse för problematiken och framför allt att hjälpas åt för att förhindra grävskador på ledningsnät. Vi vet att detta inte bara är ett bekymmer för nätägaren, utan också för dig som orsakar skadan och för tredje man, samhällsfunktioner, företag och privatpersoner.

Nordtruck.se

Vi har ett bra samarbete med Nordtruck AB när det gäller truckutbildningar i Norrland. Företaget ligger i Örnsköldsvik och jobbar med försäljning, uthyrning, reservdelar samt har en serviceverkstad. Lägg in länkar till dessa.

Pegus Maskin AB

Pegusmaskin erbjuder kostnadseffektiva och flexibla utbildningar och vi har ett bra samarbete med Pegus Maskin AB när det gäller utbildningar i Mellerud.

Mälarlift i Gävle

Hyr skylift av Mälarlift i Gävle, allt från bomliftar, saxliftar och billiftar till släpvagnsliftar, larvbandsliftar och teleskoplastare.